Categorieën: Cycling

Smart Spinning

SMART SPINNING is SPINNING met als extra tool je smartphone. Zo zie jij precies hoe het met jouw uithoudingsvermogen is gesteld en hoeveel calorieën jij verbrandt.

Je bent dus altijd je conditie aan het verbeteren, zonder het risico jezelf ‘op te blazen’. En denk je dat je het zwaarder hebt dan je buurman? Bij Smart Spinning traint iedereen op zijn eigen tempo en dus even intensief!

HOE WERKT SMART SPINNING?

1. Download de app
Allereerst download je de Body Bike Indoor Cycling app op je telefoon en voer je je persoonlijke gegevens, zoals gewicht, leeftijd en maximale hartslag in.
2. Doe de VO2max-test
Vervolgens voer je de VO2max-test uit.  Op basis van deze test worden je percentages bepaald waarmee je in de les aan de slag gaat. Ook geeft de test een indicatie over jouw uithoudingsvermogen.
3. Train!
Koppel je telefoon, via bluetooth, aan jouw fiets en start vervolgens de training.
Tijdens de training zal het gedeelte tussen de ringen staan op FTP (Functional Threshold Power). Dit is een percentage van het wattage van jouw omslagpunt. De lessen hebben elke week een ander karakter. Zo zijn er klimlessen, intervallessen, all-terrainlessen en eens per 2 maanden een tijdrit van ongeveer 40 minuten.

WAAROM IS SMART SPINNING ZO EFFECTIEF?

Door het gebruik van je smartphone kun je zien met welk vermogen, welke trapfrequentie en welke snelheid je fietst. Met SMART SPINNING meet je precies je FTP.
Om goed warm te worden, begin je de les bijvoorbeeld boven 50%. Zou je onder 50% blijven, dan ben je in je herstelzone en bouw je niets op.
Tot 75% zit je in je langdurige uithoudingsvermogen. Vanaf 75% wordt het harder werken en zijn de koolhydraten je belangrijkste brandstof. Zolang je net onder 100% blijft, zou je dit de gehele les ‘makkelijk’ vol moeten kunnen houden. Wil je in de verzuring gaan? Ga dan boven die 100%.

Warming-up 50-60%
1e deel 70-80-90%
Rustiger gedeelte 60%
2e deel 70-80-90%
Finale stuk 80-100+%
Cooling down 10-40%

WIE GEEFT SMART SPINNING?

Onze Spinning instructeur leidt jou en het peloton over het parcours, met behulp van inspirerende muziek die past bij de choreografie, diverse fietsposities en verschillende snelheden.

Starter? Geen probleem, onze instructeur zorgt dat jij op jouw manier alles mee kan blijven doen!

WAT VOOR SCHOENEN HEB IK NODIG?

Goed sluitende schoenen met een hardere zool, is een mooie basis om mee te starten. Echter als je wat langer blijft spinnen, is het aan te raden om speciale fietsschoenen aan te schaffen. Voorzien van SPD plaatjes (De ‘standaard’ mountainbike plaatjes).

WANNEER KAN IK MEEDOEN?

Bijna elke dag! Check snel het rooster!

PROEFLES!

Mocht je meer willen weten over deze lessen, of wil je graag een keer meedoen? Laat het ons weten via onderstaande formulier en we kijken wat de mogelijkheden voor jou zijn!


  Naam (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  Telefoonnummer

  Bericht


  Mocht je op werkdagen binnen 24 uur geen reactie van ons hebben ontvangen, is onze mail mogelijk in jouw spambox terecht gekomen.

  Neem deel aan de les

  Smart Spinning

  Les rooster

  Smart Spinning

  Vergelijkbare lessen